zondag 2 augustus 2009

Zaterdag 1 Augustus 2009: Moab - Kayente

Vandaag hoeft er niet gewandeld te worden, dus hebben we het vanochtend iets rustiger aan gedaan. Op ons gemak uitgecheckt en met de auto gelijk naar een leuk ontbijt restaurant ( Zax)in Moab gereden om daar lekker te ontbijten, weer eens een keertje buiten.
Door de hitte zie je bijna nergens terassen, iedereen zit lekker in het gekoelde restaurant zelf maar 's-ochtends vroeg is het best lekker.

Net buiten Moab ligt "Hole in the Rock", hier zijn we even gestopt. Vroeger heeft hier een soort van "Malle Pietje" gewoond. Hier weer Kolibrie's gezien.

Daarna weer verder gereden via de getipte weg (95 en 261), langs de 95 verschillende oude dingen van indianen nederzettingen. Bij eentje gestopt maar we vonden het niet zo heel bijzonder, de omgeving des te meer. De 261 was helemaal geweldig het eerste stuk was enorm groen, heel veel bomen meer dan we gezien hebben in Dixie Forest.
Op een gegeven moment houdt de asfalt weg op en gaat over in gravel, het landschap verandert. We zaten blijkbaar op een hoogvlakte en gaan nu via de gravelweg die ook nog eens heel smal is naar beneden. hier echt weer een geweldig uitzicht. Sandra vond het een beetje eng, de afgronden en de waarschuwingen voordat we naar beneden gingen. Weg was verboden voor vrachtverkeer, campers en bussen.


Beneden aangekomen was er weer asfalt, even later komt er de afslag naar Goosenecks State park (ook een tip van de amerikaan van de fotoshop), dit was alleen een uitzichtspunt en was dit keer ook gratis. maar wel weer erg mooi.






Volgende stopplaats was bij Mexican Hat, stenen op een bergtop die op een mexicaanse hoed lijkt.


Na de nodige foto's weer verder richting Monument Valley. Vanuit de verte vond ik het achteraf het mooiste. In het park kun je met de auto een route volgen op een onverharde weg (Valley Drive), na het 5 van de 11 uitzichtpunten besluiten we toch maar te keren. Geen doen met een gewone auto zoveel kuilen en putten zaten in de weg, we hadden ook geen zin om met een 4-wheel drive mee te gaan. Wel nog even naar het visitor center geweest om daarna maar door te rijden naar Kayente waar ons hotel voor 1 nacht is.

1 opmerking:

  1. Weer een mooie reisdag met veel natuur,is weer eens wat anders dan wandelen in die bloedhitte!!

    groeten (O)ma & (O)pa.

    BeantwoordenVerwijderen