zondag 2 augustus 2009

Vrijdag 31 juli - Moab

Vandaag gaan we raften op de Colorado-rivier, met 11 mensen en een roeister van Adrift Adventures gaan we het water op. Sommige stukken kalm en af en toe een stroomversnelling. Omdat het al eind juli is is de waterstand en hiemee de "rapids" wat minder, maar wel leuk.
halverwege zijn Tim, Anouk en Marco nog het water in geweest. Viel een beetje tegen, beetje erg koud en de boot ging sneller dan zwemmen uiteindelijk in rustiger water konden we weer in de boot klimmen. Anouk heeft ondanks de zon het niet meer warm kunnen krijgen op de boot.
Verder vertelde de roeister dat er langs de rivier en de omgeving diverse films zijn opgenomen zoals verschillende westerns met John Wayne, Mission impossible 2, City Slickers en nog een paar. Van City Slickers was het geinig want we vaarden langs een paar huisjes die speciaal voor de film waren gebouwd.
Op het einde waren verschillende mensen al uitgestapt en was er een 2 persoons kano over, toen zijn Tim en Marco het laatste stuk in de kano gegaan, hierin waren de stroomversnellingen toch wel gaaf en waren we weer kletsnat.






Na het Raften zijn we 's-middags naar Canyonlands NP gegaan, gedeelte Island in the Sky, dit was een zeer aangename verrassing. Echt een prachtig park, hele diepe ravijnen en geweldige vergezichten. Hier weer 2 trails gelopen (Mesa Arch Trail en Upheavel dome overlook Trail en nog diverse uitkijkpunten).Volgens sommige mensen zou dit mooier moeten zijn dan de Grand Canyon, in ieder geval mooier en indrukwekkender dan Arches NP maar veel minder druk.

Op de terugweg kwamen we langs Dead Horse Point state park, ik had hier een foto van gezien in de lobby van het hotel. Daar wilde ik ook wel even heen, dus zo gezegd.
Hier was een uitzicht waar de rivier ver beneden ons in een soort hoefijzer (Horseshoe) kronkelde. Zeer de moeite waard en koste ons hooguit 3 kwartier.

Terug in Moab zijn we eerst de foto's gaan bekijken van het raften: 1 foto $20,- de 2e $15,- of alle foto's die gemaakt zijn voor $40,-. Dat laatste dus gedaan en het mooie was je kreeg ze op een cd mee!
Hele aardige mensen hier, na een praatje gaven ze tips voor de volgende dag over wat een mooie route is en wat daar te bekijken is. Ze kruisen het een en ander aan op onze wegenkaart.

Daarna lekker in een Ranch gegeten, die toepasselijk op het varen "Broken Oar" (gebroken peddel) heette. Einde van een lange,volle dag.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Avonturier's
    Leuk hoor om te zien en te lezen wat jullie allemaal gedaan hebben en gaan doen.
    Tim en Marco stoer hoor in de Kano,maar was het ook niet een beetje eng?
    Jullie rijden zo heel wat af!
    Maar ja daar zie je ook weer heel veel voor he, prachtig hoor, er zijn vast heel veel Foto's gemaakt van deze reis!!
    Groetjes Oom Louis & Tante Gre.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke sportieve en "coole" dag met weer mooie foto's.

    groeten (O)ma&(O)pa.

    BeantwoordenVerwijderen