dinsdag 4 augustus 2009

Maandag 3 augustus 2009: Page







Vandaag verblijven we nog een dag in Page.





We hebben gereserveerd, al maanden geleden, de 11:30 tour naar de Upper Antilope Canyon. Dit is een kloof in de grond waar op sommige plekken de zon doorkomt tot de bodem van de kloof, precies rond de middag staat de zon het hoogst en krijg je de mooiste kleuren in de kloof.




Maar goed dat we besproken hadden want het was ontzettend druk bij opstapplaats, je gaat met grootte 4x4 Pick-up's die flink verhoogd zijn naar de Canyon, was ook een lekker ritje.
De Canyon zelf is niet groot, een kwart mijl (ong. 400 m) maar wel ontzettend mooi.

Na de Canyon zijn we nog naar Horshshoebend gegaan, we dachten dat het alleen een uitzichtpunt was maar we moesten eerst nog 3/4 mijl lopen. Eerst een heuvel op en daarna weer af en nog een stuk redelijk vlak voordat we bij de rand van de kloof stonden om naar de Horsshoebend zelf te kijken. Heel saai misschien maar hier was het ook weer hartstikke mooi!


Alleen na 3,5 week zitten we er allemaal wel een beetje doorheen, deze wandeling was ook nog zonder enige beschutting en het was tegen 13:00 uur, dus hartstikke warm (tegen 40 C.).
Anouk kon op de terugweg bijna niet meer, ze had ook nog eens pijn in de buik. Dus papa heeft haar nog een stuk moeten dragen, maar ze kreeg daarvan zelf ook weer medelijden met hem mee. Dus ging ze weer zelf lopen.

Lekker gegeten in de Subway waar we allemaal weer een beetje konden bijkomen en afkoelen, zowel Sandra als Anouk hadden allebei een hartstikke rood hoofd van de hitte.
Toen we weer een beetje mens waren geworden zijn we nog even bij de Glenn Canyon Dam wezen kijken, een grote stuwdam net buiten Page met een enorm hoogteverschil.

Daarna naar het hotel waar Marco en Anouk nog even een duik in het zwembad hebben genomen (zwembad stelde niet veel voor hier in het Holiday Inn) terwijl Sandra en Tim even lekker luierden op de kamer.



Inmiddels heeft iedereen lekker gedoucht en gaan we strakjes eten bij restaurant Bonkers, Sandra had hiervan een foldertje gevonden bij de receptie en het zag er wel goed uit.

3 opmerkingen:

  1. Ja ik zei het al eens,zo'n vakantie is topsport maar jullie doen het fantastisch hoor!!en het is prachtig al die overweldigende natuur,geniet er nog maar lekker van.

    groeten (O)ma en (O)pa.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig daar zeg bij Antilope, goed gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi zeg die foto's van de kloof
    Ja dat is topsport he,klimmen en klauteren in die warmte.
    Geen wonder dat ze een rood hoofd kregen wie niet!!!
    Groetjes en nog een paar mooie dagen.

    BeantwoordenVerwijderen