donderdag 6 augustus 2009

Woensdag 5 augustus 2009: Grand Canyon - Kingman


Vandaag "pas" om 8:00 uur opgestaan, want we worden pas om 10:15 uur op de luchthaven verwacht waar we om even over half elf na een video-veiligheidsinstructie de lucht in gaan met de helicopter voor een rondvlucht over de Grand Canyon!

Zo'n vlucht zelf is al hartstikke gaaf, en dan nog over de Grand Cayon maakt het helemaal bijzonder, de Canyons vinden we allemaal vanuit de lucht toch mooier dan vanaf de uitkijkpunten. Je ziet vanuit de lucht de Colorado-rivier veel beter met de stroomversnellingen.
Echt geweldig!

Na de vlucht gaan we met de auto verder richting Kingman. Eerst stoppen we bij Williams en rijden hier al een stuk over Route 66, bekijken hier wat winkeltjes die allemaal inhaken op de bekende weg. We besluiten hier ook in een van de restaurantjes te eten.
Daarna pakken we een stuk I-40 (de snelweg die het einde betekende voor Route 66) en gaan er net voor Seligman weer af. Hier stoppen we weer want dit plaatsje is net als Williams een soort openlucht museum en natuurlijk zijn we bij de bekende kapper langs geweest (degene die "Historic Route 66" weer in leven bracht).
Vanaf Seligman hebben we route 66 gereden naar Kingman (schijnt een van de langere stukken overgebleven weg te zijn), onderweg nog gestopt bij Hackberry. Hier weer wat foto's gemaakt van oude pompen en auto's, hier ook de '57 Corvette bij een tankpomp die je op verschillende posters ziet, geinig om dit plaatje nu in het echt te zien.
Hierna in een keer doorgereden naar Kingman, waar we nog vlak voor het plaatsje diverse (kleine) zandtornado's zagen wat toch ook wel bijzonder was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten