donderdag 6 augustus 2009

Dinsdag 4 augustus 2009: Page - Grand Canyon

Vandaag weer vroeg (6:15 uur) opgestaan, want we moeten een flink stuk rijden naar de Grand Canyon. Na een simpel Continental Breakfast (gratis) in het hotel gaan we op weg. In Cameron net voor de Grand Canyon hebben we de auto nog even volgetankt en hebben Anouk en Marco getracht de auto iets schoner te krijgen (tevergeefs), want na Mexican Hat en Monument Valley ziet de auto er niet meer uit.

Bij de Grand Canyon was onze eerste stop bij de Watchtower daarna nog gestopt bij Navajo, Moran en Grand View Point.
Daarna met de auto doorgereden naar Canyon Village waar we de auto geparkeerd hebben en de rest met de Shuttle bus moeten doen. Het is hier trouwens net zo druk als in Yosemite NP. Bij de Shuttle bus is het ook hartstikke druk en de chauffeurs zijn een beetje erg zeikerds. Als je een staanplaats hebt mag zelfs geen elleboog in gang van de achterdeur steken, anders gaat hij/zij niet verder...
We zijn wezen kijken bij Trailview Overlook (van de Bright Angel Trail), Maricopa Point, Hopi Point, Mohave Point (de mooiste uitzichten vonden wij), The Abyss en Hermits Rest.
Bij de laatste hebben we nog wat gegeten en er zaten weer verschillende Squirells (hele brutale en absoluut niet bang voor mensen).


In de bus terug zaten we er een beetje doorheen en besloten we de Grand Canyon te laten voor wat die was, de Grand Canyon is wel mooi maar intussen hebben we al zoveel natuurschoon gezien dat we er niet meer heel erg van onder de indruk waren (klinkt een beetje verwent) en vonden we Canyonlands NP eigenlijk mooier en indrukwekkender en vele male rustiger!

Op de weg naar het hotel, Canyon Lodge Resort net buiten het park, reden we eerst door naar het luchthaventje om de reservering te herbevestigen voor morgen. Zien we nog een enorm hert staan langs de kant van de weg (leek wel een eland maar die zitten hier geloof ik niet).
Na het etentje hebben we alleen nog een filmpje gekeken voordat we gingen slapen.

1 opmerking:

  1. Hallo globetrotters,

    Supergaaf om jullie zo via internet te volgen!!
    Veel dingen herken ik van toen wij er ook waren, leuk hoor. In Nederland is het ook warm(30 graden) en mijn bestelformulieren zijn klaar(joepie)

    BeantwoordenVerwijderen